Over ons…

We zijn in de 90er jaren begonnen met voeding voor onze eigen papegaaien. omdat er geen voeding was die aangepast was aan de vele vogelsoorten.
Zo hebben we ons gericht op de behoefte per soort en ontwikkelden soortspecifieke mengelingen.
Dit omdat we ervan overtuigd zijn dat voeding zoals die in de natuur gegeten wordt altijd het beste is, ze leven er uiteindelijk al duizenden jaren op.
Naast zaadmengelingen hebben we dan ook een ruim assortiment aan gedroogde groentes, fruit en noten vanuit eigen import. Soms zelfs rechtstreeks bij de boer vandaan uit het land van herkomst van de vogel.
Natuurlijk ontbreken bepaalde mixen niet die voldoen aan de seizoens-behoefte van de vogelsoorten zoals een bessenmix, pompoenmix of noten & fruit mix.
Hiernaast ontwikkelden we een habitatlijn die per leefgebied samengesteld is. Deze lijn kan beschouwd worden als een natuurlijke variant op de pellet.
Ons motto is dat we onze vogels houden op een zo natuurlijk mogelijke manier. Laat ze lekker die noten kraken, zaden open pellen en spelen met een stukje fruit! geef ze variatie en laat ze ” werken” voor hun voeding.
Een goed gevarieerd en natuurlijk dieet met voldoende fourageer mogelijkheden is de basis voor een gezonde vogel!